במה את עוסקת ואילו שירותים את מעניקה?
״אני דיאטנית קלינית מומחית עם ניסיון של 37 שנים ודוקטורט בתזונה מהאוניברסיטה העברית בירושלים.
הייתי מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה בבית החולים איכילוב יותר מ-30 שנה, ובמקביל עסקתי בפעילות מחקרית ומדעית.
פיתחתי את ׳דיאטת הלחם׳, ואת תוכנית לימודי המחלקה למדעי התזונה באוניברסיטת אריאל, אותה ניהלתי כ-15 שנה ואני מרצה בכירה בה.
אני נותנת ייעוץ תזונתי במצבי עודף/חוסר משקל, סוכרת (כולל הורדת מינון תרופות ואינסולין), טרום סוכרת (מניעת התפתחות סוכרת), שומנים בדם, מחלות לב וכלי דם, בעיות במערכת העיכול, כולל עצירות, מעי רגיז ומחלות דלקתיות במעי. כבד שומני, תזונה לפני/אחרי ניתוחים וטיפולים כימותרפיים, יתר לחץ דם, שחלה פוליציסטית ובעיות פוריות, הפרעות אכילה, חסרים בוויטמינים ומינרלים, עייפות, כאבי ראש, נשירת שיער, ועוד. כמו כן גם במצבים שאינם קשורים למחלות, כגון: הריון והנקה, נוער, גיל מבוגר ומי שמעוניינים לשפר ולשמור על בריאותם.
ייעוץ אישי ניתן על ידי בקליניקה בת"א/ר"ג, או טלפונית לאחר קבלת תוצאות בדיקות, ואני גם מנחה קבוצה להרזיה ולתזונה בריאה בקליניקה״.
מה לדעתך היתרונות הבולטים של השירות שלך?
״ראשית, יעילות – המשקל יורד, הבדיקות מתאזנות, ומצבם של רבים מהבאים אליי משתפר במידה ניכרת. שנית, הטיפול אינו כרוך בסבל ותסכול. בשיטתי, אסור להיות רעבים ולסבול, אלא לאכול בצורה מגוונת וטעימה: לחם, דגנים, קטניות, סוגי בשר (נתחי בקר לא שמנים, עוף, הודו), דגים, ביצים, שפע ירקות וכד׳. שלישית, הגישה מבוססת מדעית ומחקרית, עם ידע וניסיון קליניים ואקדמיים. רביעית: מצד אחד, אין צורך בבישולים, בטירחה והוצאות על אוכל, ומאידך אפשר לאכול בצורה בריאה עם המשפחה, במשרד, במסעדות ובנסיעות, כולל בחו"ל. חמישית: אני מתייחסת לא רק לאוכל, אלא גם לצדדים ההתנהגותיים הקשורים לתזונה, תוך שימוש באימון (קואצ'ינג) תזונתי. שישית: אני מתחשבת גם בטעם האישי. שביעית: התזונה נוחה ומספקת במידה שמאפשרת את הפיכתה לאורח חיים ולשמירה על משקל ובריאות תקינים, לאורך זמן״.
מה מאפיין את קהל היעד המגיע אלייך?
״אנשים שהבריאות והמשקל שלהם חשובים להם, אנשים שרוצים את הטוב ביותר עבור עצמם, אנשים שאינם רוצים לקחת סיכונים עם הלא-מקצוענים הרבים שיש בשוק,
וכאלה שזקוקים לייעוץ המקצועי ביותר״.
הישג שאת גאה בו במיוחד
״אינספור אנשים שירדו במשקל משמעותית, ששיפרו את בריאותם, כולל הפחתה או הפסקת הצורך בתרופות ובאינסולין, אבל גם אנשים שזיהיתי אצלם בעיות בריאות שלא התגלו במסגרות הרגילות, ששלחתי אותם לטיפולים מצילי חיים ומשפרי בריאות אצל רופאים מתאימים״.
מה מיוחד בשיטתך להרזייה ולשיפור הבריאות?
״מבוססת מדעית, בטוחה, בריאה ושפויה, מורידה מדדי דלקת, ובניגוד להרבה דיאטות אחרות, מונעת פירוק שריר. נוחה – הרבה אנשים מדווחים שהם לא מרגישים בדיאטה, ניתנת ליישום בכל מקום ובכל מצב, מאפשרת לשמור על ההישגים לאורך זמן, ומתאימה לבריאים ולחולים, כולל ספציפית לחולי סוכרת״.
״פיתחתי את ׳דיאטת הלחם׳, ואת תוכנית הלימודים של המחלקה למדעי התזונה באוניברסיטת אריאל, אותה ניהלתי כ-15 שנה ואני מרצה בכירה בה״
054-660-3800 | www.olgaraz.co.il | פייסבוק 'אולגה רז' וגם 'ד"ר אולגה רז – דיאטת הלחם'
צילום: מבית אולגה רז